Manon Meurt v Andělu

Manon Meurt! Skvělá kapela! Seznámil jsem se s nimi tak, že jsem před pár lety měl možnost je na jedné akci zvučit. Celkem okamžitě se stali mojí oblíbenou kapelou, protože jsem sám kytarista a miluji kytarové ambientní zvuky. Poslední dobou mi ale moc nevycházelo na jejich koncerty dorazit, a proto jsem si to včera užil ještě o to víc. Bylo to poprvé, co jsem je viděl v nové sestavě: místo basy mistr synťáků a klavíru. Posun ve tvorbě i zvuku byl hodně poznat a Katky jistota ve zpěvu mě úplně ohromila!

A teď trochu k focení. Když jdu na nějakou akci 'nepracovně', tak si většinou beru nějaké nestandartní vybavení, např. manuální objektivy nebo nějaký starý fotoaparát a tak podobně. A včera jsem si vyrazil jen se sklem Meopta Meostigmat, což je sklo určené pro promítačku a já ho mám adaptované na systém Sony. Těžko si na focení koncertu představit méně vhodné sklo - má dlouhý chod ostřícího prstence, nezvládá protisvětlo a nemá clonu, takže všechny fotky jsou s velice nízkou hloubkou ostrosti. Ale byla to skvělá výzva a pár fotek vyšlo super. Myslím, že to skvěle vystihuje atmosféru koncertu, který byl plný reverbu a atmosférických ploch.

Pokud máte rádi shoegaze a podobné styly a čirou náhodou byste Manon Meurt neznali, tak si určitě doplňte mezeru v hudební knihovně a poslechněte si jejich písně, zajděte na koncert a kupte si vinyl! Určitě stojí za to tuhle kapelu podpořit.